Søk

Invitasjon til Valdresstryker-tur til verdens mest kjente barneopera

 

Søn 24. november 

 

Valdresstykerne inviterer til en hyggelig og sosial førjuls-orkestertur til Den Norske Opera & Ballett i Oslo. Vi leier buss fra JVB og går ut for å spise pizza etterpå!

 

Foreløpig tidsplan:

Avreise Fagernes: 11.00

Forestilling Hans og Grete: 15.00-17.30

Pizza på Peppes på Karl Johan: 18.00-19.00

Avreise Oslo: 19.00

Ankomst Fagernes: 22.00

 

Alle spillende medlemmer i Valdresstrykerne og dirigentene reiser gratis !

 

Pakkepris for ledsagende voksne og søsken inntil 17 år:

voksne: kr. 1200,-

søsken: kr. 600,-

Påmelding på epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. innen senest 16.10.19. Vennligst oppgi at du har lest og aksepterer betingelsene for turen ved påmelding. Vi har holdt av 53 plasser – det er første mann til mølla. 

Ved spørsmål, kontakt Julia på tlf. 997 14 305.

 

Viktig informasjon:

Påmelding er bindende og kun gyldig dersom reiseprisen er innbetalt innen forfall. Vi ber om forståelse for at reiseprisen kan ikke refunderes, heller ikke delbeløp. Ved frafall må man selv prøve å skaffe erstatter og avregne med hverandre. Ved stor pågang vil det bli opprettet en venteliste.

Reiseprisen for ledsagere (barn og voksne) inkluderer operabilletten, bussturen t/r Fagernes og en porsjon pizza inkl. 1 valgfri alkoholfri drikke på Peppes. 

NB! Niste for første delen av dagen inngår ikke og må medbringes.

Om operaen, sakset fra Den Norske Opera & Ballett sine sider: 

En opera-grøsser for alle i familien – som tør! 

Hva er vi redd for? Å gå oss bort? Freaken som elsker barn, som lokker med sukker og sirkus? Hekser er ikke hva de en gang var, men de finnes fortsatt – i det vi frykter aller mest. 

Hans og Grete kjenner sulten rive i magen. De jobber for faren sin, men vil heller danse og leke. Da de drar ut i skogen for å skaffe mat, finner de en godterihimmel og et barneparadis, men også en merkelig mann med en sprøyte …

Eventyret og virkeligheten

Fortellingen om de to barna som møter heksa i skogen finnes i mange land og utgaver. Bare i Norge er det registrert 12 ulike varianter av fortellingen. Humperdincks opera er en mildere versjon av brødrene Grimms ganske brutale eventyr. Men bak eventyrene finnes en virkelighet – det folk faktisk er redd for. Da Grimms eventyr ble skrevet ned i 1812, hendte det at barn ble satt ut i skogen for å dø, og heksebrenning var noe noen fortsatt husket.

Det deilig skumle

Regissør Alexander Mørk-Eidem er blant annet kjent for Tryllefløyten ved Den Norske Opera & Ballett. Nå lager han en ny versjon av den klassiske tyske operaen, på et norsk språk vi kjenner. Her får både voksne og barn møte det pirrende og farlige, samtidig som vi får være med på det gøyale sirkuset og le sammen av det skumle.

Fengende musikk

Lille julaften 1893 ble verdens mest kjente barneopera til. Da hadde Humperdincks opera premiere, med selveste Richard Strauss som dirigent. Men selv om Hans og Grete er skrevet for barn, låter den som de store, feite romantiske operaene, med innslag av lekne, tyske folkemelodier som lett fester seg i øret.

 

For mer informasjon, se www.operaen.no 

Til topps!