Søk

Styret har i 2013 bestått av

  • Guri Svennæs – leder
  • Grete Jorun Engen – kasserer
  • Ketil Rogn – styremedlem
  • Liv Marit Enoksen – styremedlem
  • Elisabeth Bråten – styremedlem.
  • Arne Rolandsgard – vararepresentant

Vi har hatt ett styremøte og mye blir stadig gjort via SMS og e-post.

Vi har medlemmer fra Øystre Slidre, Vestre Slidre og Nord-Aurdal. Valdresstrykerne har to orkester; Valdresstrykerne, for de som har vært med fra 3 år og mer, og Aspirantorkesteret. Til sammen 33 medlemmer pr 31.12.2013. I tillegg har vi Veslefrikk som er samspillgruppe for nybegynnerne i høst, men som ikke er betalende medlemmer i Valdresstrykerne.

Instruktører har vært Eivind Dølerud med hovedansvar for Valdresstrykerne og Susanne Engelmann med hovedansvar for aspirantorkesteret. Ellers samarbeider de godt og har hatt Veslefrikk sammen. Susanne Engelmann har hatt permisjon deler av dette året, og i den perioda hadde Eivind ansvaret for alle tre orkestra.

Arrangement

19. april -21. april var mange på seminar på Granavolden. Dette seminaret er i regi av Hadeland Strykeorkester, som vi har et godt samarbeid med. Dette seminaret er veldig bra, både sosialt og musikalsk. Seminaret ble avslutta med konsert i Grymyr kirke.

Kulturskolen vårkonsert i Nord-Aurdal var satt til torsdag 23. mai. Den satte været en stopper for da flomvannet kom inn i kjelleren i Kulturhuset på formiddagen og nærmet seg sikringskapet. Konserten ble dermed avlyst.

5. juni var vi invitert av skulemusikken i Øystre Slidre til konsert på Solhaug. Dette var en veldig hyggelig og fin konsert og vi ble invitert på nytt den 27. november til samme opplegg. Denne gangen var vi med og tok litt av jobben med baking og servering og fikk også dermed litt inntekter

22. juni – 2. juli var det igjen Sommersymfoni. Vi bidro med dugnadsarbeid og mange av ungene/ungdommene deltok på kurset. Dugnadsarbeidet gikk veldig bra med mange erfarne foreldre som visste hva som måtte gjøres.

Julekonsertene i kulturskolene var 3. desember i Vestre Slidre, 7. desember i Nord-Aurdal og 12. desember i Øystre Slidre. Det var bare i Nord-Aurdal Valdresstrykerne var bortimot fulltallige, men vi var her med på samarbeid med flere instrumentgrupper og sangelevene som en markering av 30-årsjubileumet til kulturskolen i N-A.

I tillegg til dette har mindre grupper og solister deltatt på mange ulike arrangement i de ulike kommunene; juleaftengudstjenestene i Ulnes og Skrautvål, spilt på kommunestyremøter, opptredener på Sjukeheimer, spilling på kulturprisutdeling og juletrefester.

Tur til Tarascon sur Ariege

Tidlig søndag morgen, 7. juli, var det en spent gjeng som tok minibuss til Gardermoen for å reise til Tarascon sur Ariege i Sør-Frankrike. Der skulle 7 musikere fra Valdres og 5 fra Hadeland delta på «Stage Internatinonal de Musiques» i perioden 8. -13. juli 2013. I tillegg var det med 8 voksne som heller ikke hadde noe imot å tilbringe en uke i varmen!

På festivalen møttes musikere fra flere land for å øve, holde konserter og ha det sosialt sammen i en hel uke. Leder for hele festivalen var Xavier Jofre som driver en musikk-skole i Barcelona.

Gjennom flere år har han og kona, Marta, hatt et musikalsk samarbeid med Eivind Dølerud, som er lærer i de kommunale musikk-skolene i Nord Aurdal, Vestre og Øystre Slidre og dirigent i Valdresstrykerne. I tillegg deltok Oddbjørn Skeie fra Vang, Susanne Engelmann og Kristina Gyllensværd fra Valdres.

Etter å ha mellomlandet i Amsterdam søndag formiddag viste det seg at vi ikke kom oss videre til Toulouse samme dag. Da var stemningen litt laber en stund, men etter å ha blitt installert på hotell i Amsterdam var humøret på topp igjen!

Tidlig mandag morgen var vi på farten igjen. Noen reiste via Paris og noen via Strasbourg, men mandag ettermiddag var reisefølget endelig samlet i Toulouse. Så gjensto det en god times buss-tur før vi var framme i Tarascon sur Ariege, en liten koselig by i Pyreneene.

I de neste dagene var det øvelser og sosialt samvær for deltakerne i alle aldre.

Hver kveld var det konserter for deltakere, foreldre og lokalbefolkningen.

Susanne Engelmann, som sammen med Ingrid Wesenberg på kontrabass og Nobuaki Fuji på fagott og Trio Gyllensvärd med Kristina Gyllensvärd, Oddbjørn Skeie og Eivind Dølerud høstet stor applaus for sine forestillinger.

Fredag og lørdag kveld var det så klart for at strykerne fra Valdres og Hadeland skulle vise fram resultatet av ukens øvelser. Sammen med musikerne fra Barcelona holdt de to flotte kirkekonserter med blant annet musikk fra Mozart, Beethoven og Shostakovitch. For oss tilhørere var dette store musikalske opplevelser og for mange av deltakerne et foreløpig høydepunkt i «karrieren».

Søndag formiddag var det tid for pakking og avskjed med nye venner, det gjensto noen timer med buss, fly og minibuss før vi endelig var hjemme i Valdres natt til mandag 15. juli.

Øvrig

Vi er registrert i Frivillighetsregisteret og har organisasjonsnr som nevnt i overskrifta. Vi kan dermed få grasrotandel ved tipping og oppfordrer alle til å spre dette til alle som tipper!

Vi er medlem i UNOF (De Unges Orkesterforbund). Dette medfører at vi har rimelig forsikring av instrument og lager, vi får momskompensasjon og gratis TONO-avgift. Fordi vi er medlemmer i UNOF, er vi også godkjent som mottaker av gaver som giverne kan få skattefradrag for.

Instrumentene vi nå eier er; 1 kontrabass, 6 celli, 6 bratsjer og 13 fioliner. De som leier disse instrumentene betaler kr 250,- pr semester i leie for å dekke vedlikehold. I tillegg disponerer vi 4 kvalitetsfioliner som blir lånt ut fra Gjensidige, der 3 av dem nå er utleide.

Til tross for underskudd på kr 591 er økonomien er god; vi har en egenkapital på vel 215 000.

En stor takk til Eivind og Susanne som står på og gir oss muligheten til å ha et strykermiljø.

Styret

 

Til topps!